Rotterdam en Apeldoorn

Op zaterdag 8 februari 2020 hadden we een reünie georganiseerd van CZT-ers die in mei 2019 in Frankfurt waren, de zogenaamde CZT-eu1 groep. Wie kon, kwam naar Rotterdam; uiteindelijk waren we met 8 personen: Eveline, Henriette, Jan, Ria, Annette, Petra, Doris en ik. Iedereen nam wat lekkers mee, voor bij de koffie, de lunch of tussendoor en we hadden eigen tekenmateriaal meegenomen.

Anoeska Waardenburg van Vrij expressief was uitgenodigd en kwam een workshop geven. De opdracht was: maak een fragment. Dit betrof de de tangle die iedereen had gekregen en dit gold ook voor je chop, dus de handtekening onder je werk! Iedereen had een andere tangle gekregen, dus bij elkaar kijken hielp niet erg 😉

Dit was een uitdaging! Gelukkig mocht er geoefend worden.

Eerst maar eens de tangle bekijken en een stukje tekenen, dan een deel ‘er uit halen’ en die tekenen in een vierkantje, tot je uiteindelijk tevreden bent. Er waren geen regels of grenzen, het was zelfs mogelijk dat een fragment ontstond waarbij de oorsprong niet meer herleidbaar was. No mistakes! Ok, deel 1 is af. Nu naar de volgende….. mijn ondertekening, de chop.

Ik was eigenlijk niet heel blij met mijn chop, ik vond hem te hoekig, te strak. Tot Anoeska zei: ‘waarom verander je hem dan niet?’ Tja. Daar had ik nou echt niet aan gedacht……. dus dat werd de volgende stap. En hij werd steeds leuker en steeds meer ‘van mij’! Na enig oefenen en bijschaven is er een nieuwe chop geboren, yes! Deze past bij mij!

De string werd gezamenlijk getekend, startend met de rol, waarna het vierkant erboven kwam. Aan de bovenkant kon je de originele tangle tekenen en het vlak werd gevuld met het fragment dat je gemaakt had; onder de rol mocht je het vlak volledig vullen met het fragment dat uit de chop was ontstaan. Voor de duidelijkheid: dit is niet de chop die ik gecreëerd had, die zie je namelijk links onderaan.

Het mozaïek dat liet, zoals altijd, een verrassend resultaat zien, kijk maar!

Dit was de ochtend nog maar….. na een gezellige lunch werd de middag gevuld met diverse materialen die meegenomen was zoals Brusho poeder (door Henriette); dit is hoog gepigmenteerd poeder, die je op je tile kunt strooien, dat vooraf nat gemaakt is met een spray of een kwastje. Dit poeder geeft een explosie aan kleur zodra het water geraakt wordt met prachtig resultaat! Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Daarnaast was er eco-dyed papier (door mij), waarop getangled kon worden en waren er markers, penselen, potloden en ‘gewone’ microns waar we mee aan de slag gingen. Wederom met prachtige resultaten!

Grappig detail: iedereen was zo druk bezig was om foto’s te maken en met elkaar aan het praten en spullen opruimen dat een deel van de mensen (waaronder ik) er thuis achter kwam dat de tekeningen nog in Rotterdam lagen. Ha ha. Dat zegt iets over hoe gezellig het was. Heel gezellig!

Apeldoorn

Slechts drie dagen later, op 11 februari 2020, stond de volgende creatieve dag bij Royal Talens gepland; dag twee volop genieten!

Aangezien deze week (vanaf 8 februari 20) er groot onderhoud bij de NS was, was het een uitdaging om op tijd in Rotterdam en Apeldoorn aan te komen (en weer terug), maar het iss gelukt.

Na een gezellige ontvangst in het Experience Centrum van Royal Talens werd de groep in twee gedeeld voor een rondleiding door de fabriek. Wat was dat leuk! Ik vond het opvallend hoe gedreven het personeel was, de zorg en liefde voor het vak staat voorop en dat merk je aan alle kanten. Wat ontzettend leuk! In de fabriek mochten geen foto’s worden genomen, begrijpelijk, dus die zul je hier niet vinden.


Na een heerlijke lunch was het tijd voor de eerste workshop; deze werd gegeven door Anoeska Waardenburg (Vrij Expressief) en de initiatiefnemer van deze bijeenkomst: Ria van Engelen. Die kreeg haar vuurdoop, want zij mocht haar eerste tangle presenteren, Avia genaamd, die door allen werd getekend in de string, die door Anoeska was uitgelegd. Ik heb Avia in de randen getekend, maar een beetje anders dan de officiele tangle.

Hieronder een mosaiek van alle prachtige werken-in-wording

Na een korte theepauze gingen we direct door naar de volgende workshop van Mariska S van Royal Talens, waarin we aan de slag gingen met gel-pennen op zwart. Werken met kleur en op zwart is niet echt mijn ding, maar dit was leuk! Ik ben er nog niet meer klaar, hieronder alvast een foto van het mosaiek.

Aan het eind van deze goed verzorgde dag vertrok iedereen weer naar huis. Moe. Maar voldaan.

Het was zo leuk om iedereen weer te zien en om nieuwe CZT-ers te leren kennen, mensen die tot dan ‘alleen’ een bekende naam hadden maar nu een gezicht hebben kregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.