Workshops

In de basis workshop wordt de Zentangle-methode uitgelegd, basisbegrippen en patronen (tangles) komen aan bod. Kom ervaren wat Zentangle je kan geven; ontspanning, rust, (leren) focussen. Stap voor stap neem ik je mee. Ervaring is niet nodig, iedereen kan tekenen. Je bent van harte welkom in Voorhout, Zuid-Holland.

Als je een vervolg workshop wilt doen, moet eerst een basis workshop gevolgd zijn, bij mij of een van mijn collega’s CZT.

Materiaal

Je werkt op Zentangle-tiles en tekent met fineliners van professionele kwaliteit, beiden zitten in de starterskit.

Inhoud starterskit:

 • Enkele witte tiles (tegels van 8,9 x 8,9 cm)
 • 1 bijou tile (tegel van 5 x 5 cm)
 • 1 Sakura Micron
 • 1 zwart potlood
 • 1 doezelaar

 Nuttige informatie

 • locatie: Voorhout, Zuid-Holland (adres volgt na inschrijving)
 • duur workshop: 2 – 2,5 uur
 • een basisworkshop kost € 30,- en is inclusief materiaal
 • een prijs van een thema workshop varieert en vind je bij de aankondiging
 • Graag gepast betalen (tenzij vooruitbetaling gevraagd wordt)
 • een ander moment of op locatie is bespreekbaar, stuur een mail en stel de vraag!

Onderaan deze pagina staat per workshop een uitleg, scrol naar beneden en je vindt alle info.

Workshops

De vakantieperiode is voorbij, de waan van de dag komt langzaam weer tevoorschijn, dit betekent niet dat dit erg is. Wil je een rust-moment creëren en de stilte in jezelf ervaren, ga lekker tekenen. Kom en ervaar wat de Zentangle methode met je kan doen, verhoog je concentratie en beleef innerlijke rust. Twijfel niet en doe een (basis) workshop. Geniet vanaf nu!

De Zentangle®-methode is een gemakkelijk te leren en leuke, ontspannen manier om prachtige afbeeldingen te maken door gestructureerde patronen te tekenen. In de basis workshop leer je de oorsprong en basisbegrippen en technieken van Zentangle. 

Heb je zin in een (basis) workshop, maar staat jouw perfecte moment er niet bij? Stuur een mail, samen komen we er uit! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Welkom.

Instagram

Elke maandagavond om 20.15 uur (8.15 PM CET) een gratis workshop op Instagram, waarbij het accent ligt op met elkaar tekenen. Je hoeft geen Nederlands te verstaan, kijk en teken mee!

Come on and join the club, making art together is more than fun. You don’t need to understand Dutch, just watch and draw Will you join me?

Visie Zentangle: ‘No mistakes’ = ‘fouten bestaan niet’. Dat betekent dat iedereen kan tekenen; jij dus ook. Hou jij van tekenen? Kom erbij, gezellig!

Inhoud workshops

Basis workshop

In de basis workshop leer je de oorsprong en de basistechnieken. De materialen worden besproken en dan starten we; wat is een tangle, hoe wordt deze opgebouwd, welke ‘regels’ zijn er, welke stappen neem je en wat is de gedachte erachter. Gebruik van termen en toepassing.

De volgende stap is het combineren van tangles, waarbij de volgende tangle altijd achter de voorgaande komt.

Als je tevreden bent met de compositie die je hebt gemaakt, start het schaduwen. Dit is een verdieping die volgt op het tekenen en geeft een heel bijzonder effect.

Hier onder kun je zien wat schaduw doet: de eerste afbeelding is de pure tekening, de tweede met schaduw en op de derde foto zie je wat het doet als je een schaduw op een hele andere plaats doet dan verwacht. Hierna ben ik nog een keer gaan schaduwen, het resultaat zie je op de vierde foto. Je ziet een tekening veranderen van ‘plat’ naar ‘organisch’.

Renaissance tiles

De ‘tan-tile’ is lichtbruin van kleur en zijn uitermate geschikt voor tekenen met zwart, wit en bruin (of sepia), al of niet gecombineerd met goud. Met de meest mooie resultaten.

Gemstones

Met kleurpotloden kun je prachtige ‘gems’ (edelstenen) maken, op verschillende manieren. Met aquarelpotlood, kleurpotlood of aquarelverf; ja zelfs met pastelpotloden. Wat past het best bij jou? In deze thema-workshop neem ik je mee in het proces, dat aangevuld wordt met het tekenen van een rand met tanglepatronen. Verras jezelf!

Tangelen op Eco-dyed papier

Het is mogelijk om te tangelen op Eco-dyed papier; dit is papier dat op een speciale manier is behandeld waardoor er unieke prints van bladeren op het papier is afgezet. Links een versie zonder tangles, rechts met tangles. De uitdaging hierbij is: wanneer stop je met tekenen……?


Maptangelen

Maptangling is een techniek, waarbij door het aanbrengen van hoog gepigmenteerde kleuren (bv Brusho poeder of Ecoline) prachtige spontane ‘vlekken’ gecreëerd worden. Dit kan overigens ook met waterverf of aquarelpotloden. De abstracte vormen die hierbij ontstaan zijn het werkveld om op te tangelen. Dit kan met zwart, wit of kleur. De afronding is ook hier schaduwen, dit kan met grafiet, maar ook met kleurpotloden. Het resultaat wordt prachtig!

Werken op zwart

Op zwarte tiles kun je prachtig werken met bv gelly rolls, naast wit uiteraard en met kleurpotloden. Schaduwen is mogelijk met zwart en wit; zelfs zwart op zwart geeft een prachtig effect, zie hier een paar voorbeelden:

Heb je zin in een workshop? Ik hoor het graag!

Voor vragen of reserveringen van workshops: vul dit formulier in.

[contact-field label="Naam" type="name" required="1"/][contact-field label="E-mail" type="email" required="1"/][contact-field label="Reactie" type="textarea" required="1"/][/contact-form

Kijk ook eens hier: https://www.tanglekunst.de/