Workshops

In de basis workshop wordt de Zentangle-methode uitgelegd, basisbegrippen en patronen (tangles) komen aan bod. Kom ervaren wat Zentangle je kan geven; ontspanning, rust, (leren) focussen. Stap voor stap neem ik je mee. Ervaring is niet nodig, iedereen kan tekenen. Je bent van harte welkom in Voorhout, Zuid-Holland.

Materiaal

Je werkt op Zentangle-tiles en tekent met fineliners van professionele kwaliteit, beiden zitten in de starterskit.

Inhoud starterskit:

 • Enkele witte tiles (tegels van 8,9 x 8,9 cm)
 • 1 bijou tile (tegel van 5 x 5 cm)
 • 1 fineliner
 • 1 zwart potlood
 • 1 doezelaar

 Nuttige informatie

 • locatie: Voorhout, Zuid-Holland (adres volgt na inschrijving)
 • duur workshop: 2 – 2,5 uur
 • een basisworkshop kost € 30,- en is inclusief materiaal
 • een prijs van een thema workshop varieert en vind je bij de aankondiging
 • Graag vooraf en gepast betalen (tenzij vooruitbetaling gevraagd wordt)
 • een ander moment of op locatie is bespreekbaar, stuur een mail en stel de vraag!


Het is weer mogelijk om fysieke workshops te organiseren, uiteraard rekening houdend met de geldende regels. Dit betekent dat je klachtenvrij moet zijn en dat maximaal 4 personen per bijeenkomst aanwezig mogen zijn.

Data diverse workshops volgen later

Data vanaf september 2021 volgen binnenkort

Heb je zin in een basisworkshop, maar staat jouw perfecte moment er niet bij? Stuur een mail, samen komen we er uit! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Welkom terug!

Vanaf maandag 31 januari 2021 geef ik elke maandagavond om 20.00 uur (8 PM CET) een gratis workshop op Instagram

Je hoeft geen Nederlands te verstaan, kijk en teken mee!

Kom je ook?

Come on and join the club, making art together is more than fun

You don’t need to understand Dutch, just watch and draw

Will you join me?

Visie Zentangle: ‘No mistakes’ = ‘fouten bestaan niet’. Dat betekent dat iedereen kan tekenen; jij dus ook. Hou jij van tekenen? Kom erbij, gezellig!

Inhoud workshops

Basis

In de basis workshop leer je de oorsprong en de basistechnieken. De materialen worden besproken en dan starten we; hoe wordt een tangle opgebouwd, welke ‘regels’ zijn er, welke stappen neem je en wat is de gedachte erachter. Gebruik van termen en toepassing. Hier onder wat voorbeelden van een enkele tangle:

Een volgende stap is het combineren van tangles volgens de methode; een tweede tangle komt altijd achter de eerste:

Schaduwen

Als je tevreden bent met de compositie die je hebt gemaakt, start het schaduwen. Dit is een verdieping die volgt op het tekenen en geeft een heel bijzonder effect.

Hier onder kun je zien wat schaduw doet: de eerste afbeelding is de pure tekening, de tweede met schaduw en op de derde foto zie je wat het doet als je een schaduw op een hele andere plaats doet dan verwacht. Hierna ben ik nog een keer gaan schaduwen, het resultaat zie je op de vierde foto. Je ziet een tekening veranderen van ‘plat’ naar ‘organisch’.

Gemstones

Een andere verdieping is het maken van zogenaamde ‘gem stones’. Hierin wordt met kleurpotloden een siersteen ingekleurd en diepte wordt aangegeven door middel van wit, waarna er omheen getekend wordt met tangle-patronen. Verras jezelf!

Tangelen op Eco-dyed papier

Het is mogelijk om te tangelen op Eco-dyed papier; dit is papier dat op een speciale manier is behandeld waardoor er unieke prints van bladeren op het papier is afgezet. Links een versie zonder tangles, rechts met tangles. De uitdaging hierbij is: wanneer stop je met tekenen……

Tangelen met kleur

De mogelijkheden zijn divers

Werken op zwart

Op zwarte tiles kun je prachtig werken met bv gelly rolls, naast wit uiteraard en met kleurpotloden. Schaduwen is mogelijk met zwart en wit; zelfs zwart op zwart geeft een prachtig effect, zie hier een paar voorbeelden:

Enkele impressies

Heb je zin in een workshop? Ik hoor het graag!

Voor vragen of reserveringen van workshops: vul dit formulier in.

[contact-field label="Naam" type="name" required="1"/][contact-field label="E-mail" type="email" required="1"/][contact-field label="Reactie" type="textarea" required="1"/][/contact-form

Kijk ook eens hier: https://www.tanglekunst.de/