www.instagram.com/p/CDzMHg1j1U4/

Tangelen op home-Made-by-me eco-dyed papier!

Het papier dat je hier zit, is home-made eco-dyed papier. Een ontzettend interessant proces, waarbij de kleur van verse bladeren en bloemen op bijzondere wijze naar papier getransporteerd wordt. Na drogen kan ermee gewerkt worden, in mijn geval: tangelen!

Henriette Robben heeft er een prachtig kunstwerk van gemaakt, dank je Henriette!

Nieuwe ontwerpen


Mei 2020

Op een mooie dag ‘schoot’ ineens een patroon in m’n hoofd; een nieuwe tangle? Uitwerken en insturen maar! @Musterquelle.de: is dit een nieuwe tangle? Ja, dit is een nieuwe tangle! Ik presenteer bij deze: ‘ROOMSQ’.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 2b258e66-7c4e-462b-8d91-857b39f5b74f.jpeg
Roomsq op verschillende manieren ingevuld


ROOMSQ kan symmetrisch of asymmetrisch getekend worden, dit geeft ook een leuk effect, kijk maar:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 6fedf7f3-0f86-4ae4-9141-aa0cb3dcffed.jpeg

Mei 2020

Ik weet niet wat deze maand nog meer gaat brengen, maar er is weer wat moois ontstaan! Wederom geaccordeerd door Musterquelle.de: bij deze presenteer ik ‘VASE’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is e1722c22-63f1-4331-886c-456d9644e2ca.jpeg

In februari 2017, nog voordat ik Certified Zentangle Teacher was, was ik aan het tekenen en bleek spelenderwijs een nieuwe tangle te hebben ontworpen. Nu bestaan er al zoveel tangles, dat dat nog maar bewezen moet worden!
In Duitsland bestaat een tanglesite, Musterquelle.de, een van de beheerders van deze site is Ela Rieger, waar nieuwe tangles aangeboden kunnen worden. Ela onderzoekt of de tangle al bestaat, of het bijvoorbeeld een variatie is op een bestaande tangle, of dat het echt een nieuwe is. Ik had geluk! Hij bestond nog niet; tangle ‘Vlecht’ was ontstaan, jippie!

Festina Lente week 7

Week 7 Festina Lente 2020 – last week!!

Day 43. #FL2020day43 Sunday 5 Apr – indy-rella [TP, MQ]

Day 44. #FL2020day44 Monday 6 Apr – ayes [TP]

Day 45. #FL2020day45 Tuesday 7 Apr – alight [MQ]

Day 46. #FL2020day46 Wednesday 8 Apr – zenfiddle [TP]
use a (hint of) colour(s) from the Pantone Spring/Summer trend reports

Day 47. #FL2020day47 Thursday 9 Apr – zimba [TP]
Extra: TransluZence with membran art: https://atanglersmind.com/transluzence/

Day 48. #FL2020day48 Friday 10 Apr – RL3/FL25 [MQ]

Day 49. #FL2020day49 Saturday 11 Apr – window grilles [TP]
Extra challenge: Project Pack 7: https://youtu.be/xw6ClwSenEM a touch of gold AND colour!

If you want help for a string? Use the day number to select the string from the Tangle Patterns list of Strings.

[TP] = tanglepatterns.com
[MQ] = musterquelle.de (click on your own flag for translation)

Dit jaar was Festina Lente een groot project, maar liefst 49 dagen met allerlei Tangles, op verschillende manieren omlijst. Ik ben blij dat ik had besloten om de tiles dit jaar in een boekje te bewaren; het is een prachtig naslagwerk geworden.

Mijn dank gaat uit naar Arja de Lange, oftewel: Elefantangle; thank you so much for this journey! And if possible: see you next year, I’m already in!

Project Pack 08

In dit project hebben Maria en Rick gekozen om de focus te leggen op de nieuwe gellyrolls. Er is een manier bedacht om de gelkleuren door een dunne punt te laten vloeien, zodat er relatief dunne lijnen mee gezet kunnen worden. Ik moet bekennen: het zijn mooie, volle kleuren, het werkt prettig, de inkt vloeit mooi en het resultaat is goed. Om de kleuren goed uit te laten komen, is veel op zwart gewerkt. Dat is leuk, maar ik vind het uiteindelijk toch minder inspirerend dan werken met zwart op wit. Dat is ook goed, het was een mooie reis waarin meer dan genoeg ervaring is opgedaan met de gellyrolls (maar hierna weer terug naar de basis :)).

Hieronder de resultaten, soms zie je dat er tiles ‘verknipt’ zijn, dit komt omdat het anders niet in m’n boekje paste…… Geen probleem, dan maak ik het passend. No mistakes!