IG workshops

Vanaf 31 januari 2021

Starting from January 31 2021

ELKE maandagavond om 20.00 uur

Every Monday at 8 PM CET

Instagram TV, live stream workshop

Kom bij de club, samen tekenen geeft energie

Je hoeft geen Nederlands te verstaan, kijk en teken!

Kom je ook?

Come on and join the club, making art together is more than fun

You don’t need to understand Dutch, just watch and draw

Will you join me?

Project Pack 13

Het aantal Project Packs groeit en groeit, het is bijna niet bij te houden!

Hieronder de resultaten van Project Pack 13, waarbij de focus is gericht op lagen (TrenZending) en transities (morhping).

HQ (headquarter) heeft gewerkt met een nieuw soort potlood, sketch and wash, ik heb dit opgelost met aquarelpotlood. Er zijn verschillende variaties bedacht; zo is op dag 1 met sketch and watch (en water) eersteen patroon getekend op de tile, waar bovenop is getangeld. Er is dus een ondergrond gemaakt. Daarnaast is gewerkt in combinatie met een glaze-pen, dit geeft een bijzonder effect. De truck is: teken eerst met een glaze-pen op de tile, gevolgd door tangles en sluit af met sketch and wash, die vervolgens met water verdeeld wordt. Daar waar met de glaze-pen is getekend hecht de grafiet niet en krijg je hele bijzondere effecten. Wat een mogelijkheden!

Dag 1, Pokeroot morphing into Crescent Moon
Day 2, fragment D1 in black/white, glaze and sketch and watch
Day 3: Sunflower
Day 4: Cadent morphing into crazy Cadent
Day 5: Aquafleur
Day 6: Mooka morphing into Bunzo
Day 6: ING with the glaze-pen, then sketch and wash and water, then Crescent Moon and Eofer
Day 8: first sketch and wash with water; let it drip and fill in with Arukas
Extra: Sketch and wash with Eofer

Just because this is so much FUN!

Video’s!

Het gaat echt gebeuren! Workshops on line…….

Het statief is aangeschaft en de eerste 2 opnamen zijn gemaakt. het is nog even zoeken; zo kom ik erachter dat de camera een kwartslag gedraaid moet worden om een recht-op-beeld te krijgen en er zijn vast nog meer zaken te verbeteren, maar wat geeft dat? De kop is eraf, ik ga door en verbeteringen volgen! Ook hier geldt: stap voor stap.
Op Instagram zijn de opnames te zien, de eerste is Ellish en Eke; de tweede Pepper en Indy-Rella. Ga je kijken?

Zoek op Irene Lammerse CZT

Ellish en Eke
Pepper en Indy-Rella op een tile gekleurd met alchol inkt

Gelukkig Nieuwjaar!

2020 was een bijzonder jaar, voor iedereen. Covid liet zich zien en heeft flink om zich heen geslagen en het leven ontwricht. Toch zie je dat we de mogelijkheid hebben om hiermee om te gaan, we hebben ons aangepast, goed- of kwaadschiks, maar we moeten wel willen we dit overleven.

Dit jaar heb ik mijn moeder moeten laten gaan, ook al is ze fysiek niet meer hier, ze is altijd bij mij. Dank je mam voor je liefde, ik hou van je.

We gaan door, soms strompelend, soms rennend, maar we gaan door. Herinner degene die er niet meer zijn, maar omarm degene om je heen en geniet hiervan!
De beste wensen voor iedereen, blijf gezond. Voor jezelf en daarmee voor anderen om je heen, het leven is het waard!

Project Pack 12 (december 2020)

Elk jaar in december komt ‘HQ’ (headquarter, het hoofdkantoor) van Zentangle met de 12 dagen van Zentangle, om de vakantie te vieren. Elk project omvat een thema, dit keer was het thema Renaissance. Er werd getekend op Renaissance tiles, deze zijn lichtbruin gekleurd en de kleuren bruin, zwart en wit geven prachtige effecten. Dit jaar is dit aangevuld met goud gouache (ik heb met goudverf gewerkt, zoals de meesten die met eigen materialen werken).

Je ‘ziet’ het niet, maar op renaissance tiles komen de tekeningen tot leven omdat er meerdere lagen op gezet worden; 1 laag is ‘saai’, er is geen diepte, geen ronding, geen licht. Door met wit, bruin en/of zwart potlood te werken komt de tekening tot leven, komt er diepte. Mijn ervaring met dit project is dat ik de tiles meerdere malen weer opgepakt heb om toch nog een laag toe te voegen, hetzij met pen, hetzij met potlood of zelfs met witte gelpen.

Gedurende 12 dagen wordt elke dag een film vrijgegeven, waarin je meegenomen wordt met de tangle(s) van de dag, afwisselend getekend door Maria, Rick, Molly of Martha (de dochters van Maria en Rick).

Grappig detail: ik had niet alle benodigdheden in renaissance kleuren; dus ik heb een paar Zendala’s (rond) en een Phi tile (rechthoekig) zelf gekleurd met…….. koffie! Genoeg geschreven; hieronder de resultaten: dag 1 was op een renaissance Zendala (denk aan de koffie….), met een ‘nieuwe’ tangle: Bronx Spear (een uitgerekte Bronx cheer)

Dag 2: dit was een normale renaissance tile, met Huggins, Mooka en Doo Dah

Dag 3 is ook een normale tile; waarbij de tangle Well als fragment is toegepast:

Zie je trouwens wat een verschillende effecten de laatste twee tiles geven? Er zijn dezelfde materialen gebruikt, dezelfde kleur pennen en dezelfde goudverf en toch laat het zich anders aanzien.

Dag 4 was een leuke, deze is op een 3Z tile gemaakt en als je er meerdere maakt, krijg je een prachtig effect:

Dag 5 is weer op een ‘normale’ afmeting met de tangle Fife

Dag 6 was op bijou-tiles; dit is een klein formaat en vierkant. Er werden 4 bijou’s aan elkaar geplakt (uiteraard aan de achterkant), waarna een patroon is getekend. Als je dit hierna losmaakt en de tiles draait, krijg je weer een heel ander effect. Zo leuk!

Dag 7 was op een Phi tile, dit was mijn eerste ervaring met deze afmeting. Deze is geintroduceerd in Project Pack 11, maar die heb ik nog niet gedaan. Dus dit was mijn eerste ervaring. De tangle die gebruikt is, is een van mijn favoriete: Paradox, als je hem eenmaal door hebt is deze fantastisch!

Dag 8 was weer op een Zendala. Degene die de materialen besteld hadden, kregen een voorbedrukte Zendala, dit zie je niet meer als je erop tekent. Op deze tile werd om het centrum heen getekend en na afloop werd aan iedereen gevraagd om het middelste gedeelte naar eigen inzicht in te vullen, ik heb gekozen voor Tintigus. Ook dit geeft weer zo’n leuk effect!

Dag 9 was weer een Phi tile, met Purk, Festine en Stiritup met prachtig resultaat!

Dag 10: 3Z tiles


Dag 11: Zendala met Drawings en Printemps.

En aan alles komt een eind, hier is dag 12 op een tile met Mi2, Mooka en Therefore

En tot slot een laatste foto, met alle tiles bij elkaar. Ik vond het een heel bijzonder en ontzettend leuk project om te doen. Gelukkig zijn er meerdere projecten per jaar. Op naar de volgende!

Met dank aan Maria Thomas, Rick Roberts, Molly Hollibaugh en Martha (achternaam volgt!).

www.instagram.com/p/CDzMHg1j1U4/

Tangelen op home-Made-by-me eco-dyed papier!

Het papier dat je hier zit, is home-made eco-dyed papier. Een ontzettend interessant proces, waarbij de kleur van verse bladeren en bloemen op bijzondere wijze naar papier getransporteerd wordt. Na drogen kan ermee gewerkt worden, in mijn geval: tangelen!

Henriette Robben heeft er een prachtig kunstwerk van gemaakt, dank je Henriette!

Nieuwe ontwerpen


Mei 2020

Op een mooie dag ‘schoot’ ineens een patroon in m’n hoofd; een nieuwe tangle? Uitwerken en insturen maar! @Musterquelle.de: is dit een nieuwe tangle? Ja, dit is een nieuwe tangle! Ik presenteer bij deze: ‘ROOMSQ’.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 2b258e66-7c4e-462b-8d91-857b39f5b74f.jpeg
Roomsq op verschillende manieren ingevuld


ROOMSQ kan symmetrisch of asymmetrisch getekend worden, dit geeft ook een leuk effect, kijk maar:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 6fedf7f3-0f86-4ae4-9141-aa0cb3dcffed.jpeg

Mei 2020

Ik weet niet wat deze maand nog meer gaat brengen, maar er is weer wat moois ontstaan! Wederom geaccordeerd door Musterquelle.de: bij deze presenteer ik ‘VASE’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is e1722c22-63f1-4331-886c-456d9644e2ca.jpeg

In februari 2017, nog voordat ik Certified Zentangle Teacher was, was ik aan het tekenen en bleek spelenderwijs een nieuwe tangle te hebben ontworpen. Nu bestaan er al zoveel tangles, dat dat nog maar bewezen moet worden!
In Duitsland bestaat een tanglesite, Musterquelle.de, een van de beheerders van deze site is Ela Rieger, waar nieuwe tangles aangeboden kunnen worden. Ela onderzoekt of de tangle al bestaat, of het bijvoorbeeld een variatie is op een bestaande tangle, of dat het echt een nieuwe is. Ik had geluk! Hij bestond nog niet; tangle ‘Vlecht’ was ontstaan, jippie!

Festina Lente week 7

Week 7 Festina Lente 2020 – last week!!

Day 43. #FL2020day43 Sunday 5 Apr – indy-rella [TP, MQ]

Day 44. #FL2020day44 Monday 6 Apr – ayes [TP]

Day 45. #FL2020day45 Tuesday 7 Apr – alight [MQ]

Day 46. #FL2020day46 Wednesday 8 Apr – zenfiddle [TP]
use a (hint of) colour(s) from the Pantone Spring/Summer trend reports

Day 47. #FL2020day47 Thursday 9 Apr – zimba [TP]
Extra: TransluZence with membran art: https://atanglersmind.com/transluzence/

Day 48. #FL2020day48 Friday 10 Apr – RL3/FL25 [MQ]

Day 49. #FL2020day49 Saturday 11 Apr – window grilles [TP]
Extra challenge: Project Pack 7: https://youtu.be/xw6ClwSenEM a touch of gold AND colour!

If you want help for a string? Use the day number to select the string from the Tangle Patterns list of Strings.

[TP] = tanglepatterns.com
[MQ] = musterquelle.de (click on your own flag for translation)

Dit jaar was Festina Lente een groot project, maar liefst 49 dagen met allerlei Tangles, op verschillende manieren omlijst. Ik ben blij dat ik had besloten om de tiles dit jaar in een boekje te bewaren; het is een prachtig naslagwerk geworden.

Mijn dank gaat uit naar Arja de Lange, oftewel: Elefantangle; thank you so much for this journey! And if possible: see you next year, I’m already in!