Kerstmis 2021

Het jaar kruipt naar het einde, het is Kerstmis. Ik realiseer me dat ik (te) weinig heb geschreven, gemiste kans? Wie zal het zeggen. Er is veel gebeurd dit jaar.

Waar we niet omheen kunnen, al zouden we het willen, was de aanwezigheid van Covid. Met mijn werk in een ziekenhuis, op afdeling Intensive Care, is dit een realiteit die elke dag nog actueel is. Ik heb veel respect voor alle zorgmedewerkers die hier dag na dag zo ontzettend hard aan het werk zijn.

Eenieder zoekt naar kansen om rust te vinden in deze hectische tijd; ik vind dit in Zentangle en wereldwijd zijn er velen met mij. Het afgelopen jaar ben ik gestart met wekelijkse live uitzendingen op Instagram, ik noem het ‘workshop’ met de focus op ‘samen tekenen’; ik start met een tile en motiveer mijn mede-tanglers om alle creatieve ruimte te nemen die in hen opkomt. Voor mijn gevoel zijn het chaotische momenten, ik hoor gelukkig anders terug. Het is grappig om te horen hoe verschillend dit beleefd wordt, maar dit is nou net zo mooi. Bij en in Zentangle is een van de motto’s: No mistakes, only opportunities. En daar gaat het om, zie de mogelijkheden, onderzoek deze en geniet ervan!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen, blijf tekenen en geniet van het leven en van elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.