Project Pack 12 (december 2020)

Elk jaar in december komt ‘HQ’ (headquarter, het hoofdkantoor) van Zentangle met de 12 dagen van Zentangle, om de vakantie te vieren. Elk project omvat een thema, dit keer was het thema Renaissance. Er werd getekend op Renaissance tiles, deze zijn lichtbruin gekleurd en de kleuren bruin, zwart en wit geven prachtige effecten. Dit jaar is dit aangevuld met goud gouache (ik heb met goudverf gewerkt, zoals de meesten die met eigen materialen werken).

Je ‘ziet’ het niet, maar op renaissance tiles komen de tekeningen tot leven omdat er meerdere lagen op gezet worden; 1 laag is ‘saai’, er is geen diepte, geen ronding, geen licht. Door met wit, bruin en/of zwart potlood te werken komt de tekening tot leven, komt er diepte. Mijn ervaring met dit project is dat ik de tiles meerdere malen weer opgepakt heb om toch nog een laag toe te voegen, hetzij met pen, hetzij met potlood of zelfs met witte gelpen.

Gedurende 12 dagen wordt elke dag een film vrijgegeven, waarin je meegenomen wordt met de tangle(s) van de dag, afwisselend getekend door Maria, Rick, Molly of Martha (de dochters van Maria en Rick).

Grappig detail: ik had niet alle benodigdheden in renaissance kleuren; dus ik heb een paar Zendala’s (rond) en een Phi tile (rechthoekig) zelf gekleurd met…….. koffie! Genoeg geschreven; hieronder de resultaten: dag 1 was op een renaissance Zendala (denk aan de koffie….), met een ‘nieuwe’ tangle: Bronx Spear (een uitgerekte Bronx cheer)

Dag 2: dit was een normale renaissance tile, met Huggins, Mooka en Doo Dah

Dag 3 is ook een normale tile; waarbij de tangle Well als fragment is toegepast:

Zie je trouwens wat een verschillende effecten de laatste twee tiles geven? Er zijn dezelfde materialen gebruikt, dezelfde kleur pennen en dezelfde goudverf en toch laat het zich anders aanzien.

Dag 4 was een leuke, deze is op een 3Z tile gemaakt en als je er meerdere maakt, krijg je een prachtig effect:

Dag 5 is weer op een ‘normale’ afmeting met de tangle Fife

Dag 6 was op bijou-tiles; dit is een klein formaat en vierkant. Er werden 4 bijou’s aan elkaar geplakt (uiteraard aan de achterkant), waarna een patroon is getekend. Als je dit hierna losmaakt en de tiles draait, krijg je weer een heel ander effect. Zo leuk!

Dag 7 was op een Phi tile, dit was mijn eerste ervaring met deze afmeting. Deze is geintroduceerd in Project Pack 11, maar die heb ik nog niet gedaan. Dus dit was mijn eerste ervaring. De tangle die gebruikt is, is een van mijn favoriete: Paradox, als je hem eenmaal door hebt is deze fantastisch!

Dag 8 was weer op een Zendala. Degene die de materialen besteld hadden, kregen een voorbedrukte Zendala, dit zie je niet meer als je erop tekent. Op deze tile werd om het centrum heen getekend en na afloop werd aan iedereen gevraagd om het middelste gedeelte naar eigen inzicht in te vullen, ik heb gekozen voor Tintigus. Ook dit geeft weer zo’n leuk effect!

Dag 9 was weer een Phi tile, met Purk, Festine en Stiritup met prachtig resultaat!

Dag 10: 3Z tiles


Dag 11: Zendala met Drawings en Printemps.

En aan alles komt een eind, hier is dag 12 op een tile met Mi2, Mooka en Therefore

En tot slot een laatste foto, met alle tiles bij elkaar. Ik vond het een heel bijzonder en ontzettend leuk project om te doen. Gelukkig zijn er meerdere projecten per jaar. Op naar de volgende!

Met dank aan Maria Thomas, Rick Roberts, Molly Hollibaugh en Martha (achternaam volgt!).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.