Zentangle Project Pack 06

The “No Mistakes” philosophy has been an integral part of the Zentangle Method since it’s beginning. “No Mistakes” is a mantra we use in our Zentangle practice that allows us to see every line as an opportunity and embrace every mark that is ours as artists. Whether intentional or not, with this perspective, one can learn to see beauty and potential in whatever mark we make and whatever path our artistic journey takes. 

Vertaling: De filosofie “No Mistakes” (fouten bestaan niet) is al sinds het begin een integraal onderdeel van de Zentangle-methode. “No Mistakes” is een mantra die we gebruiken in onze Zentangle-praktijk waarmee we elke lijn als een kans kunnen zien en elk teken dat van ons is als kunstenaar kunnen omarmen. Of het nu opzettelijk is of niet, met dit perspectief kan men leren om schoonheid en potentieel te zien in welk merk we ook maken en op welk pad onze artistieke reis ook gaat.

In het kader van bovenstaande hebben Maria Thomas en Rick Roberts een project bedacht, nummer 6 alweer, waarin je mee mag op een reis; iedereen is uitgenodigd om in te stappen en mee te gaan. Je kunt de materialen bestellen of het zelf maken; alles is goed. Dat is zo mooi, het gaat niet om het doel maar om de reis. Ik vind het een uitdaging om dit zelf in elkaar te knutselen en dan het traject te volgen. Extra dimensie!

Alle ‘haltes’ zijn via Youtube terug te vinden, dag voor dag is er een video met uitleg en je wordt meegenomen op reis.
De filosofie van deze reis is: fouten bestaan niet; dit komt voort uit een lekkende inktpot op een schetsboek. Is dit fout…….. of een nieuwe uitdaging?

Omdat ik van uitdagingen hou, heb ik onderzocht hoe ik een boekje kan maken (hoera voor Youtube!) en volg Project Pack 06 met drie kleuren: zwart, blauw en bruin. Het kleuren was al een uitdaging op zich en na de eerste set (de blauwe) was niet alleen het papier blauw, maar mijn vingers ook. En het werkblad was er ook niet helemaal ongeschonden uitgekomen. Dus ik heb de andere kleuren iets beter voorbereid (zwart en bruin), dit ging beter. Humor! Ik teken elke dag-opdracht op alle kleuren; met zwart en wit op de zwarte ‘vlekken’; met zwart en goud op de blauwe en op de bruine ‘vlekken.
Resultaat op zwart…..
…….op blauw…..
…en op bruin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.