Eigen ontwerpen

In februari 2017, nog voordat ik Certified Zentangle Teacher was, was ik aan het tekenen en bleek spelenderwijs een nieuwe tangle te hebben ontworpen. Nu bestaan er al zoveel tangles, dat dat nog maar bewezen moet worden!
In Duitsland bestaat een tanglesite, Musterquelle.de, een van de beheerders van deze site is Ela Rieger, waar nieuwe tangles aangeboden kunnen worden. Ela onderzoekt of de tangle al bestaat, of het bijvoorbeeld een variatie is op een bestaande tangle, of dat het echt een nieuwe is. Ik had geluk! Hij bestond nog niet; tangle ‘Vlecht’ was ontstaan, jippie!

Mei 2020

Op een mooie dag ‘schoot’ ineens een patroon in m’n hoofd; een nieuwe tangle? Uitwerken en insturen maar! @Musterquelle.de: is dit een nieuwe tangle? Ja, dit is een nieuwe tangle! Ik presenteer bij deze: ‘ROOMSQ’.

ROOMSQ kan symmetrisch of asymmetrisch getekend worden, dit geeft ook een leuk effect, kijk maar:

Mei 2020

Ik weet niet wat deze maand nog meer gaat brengen, maar er is weer wat moois ontstaan! Wederom geaccordeerd door Musterquelle.de: bij deze presenteer ik ‘VASE’

In de zomer van 2020, tijdens Corona, waren wij in de gelukkige omstandigheden om toch naar een camping in Frankrijk te kunnen gaan. Een van onze uitstapjes was naar de stad Autun, een prachtig stadje. Daar vond ik een nieuw patroon in een hek, die ik heb uitgewerkt naar een nieuw patroon, uiteraard genoemd naar de stad. Met trots presenteer ik hierbij tangle Autun!

Soms ‘ontploft’ de creativiteit, zo ook in februari 2021; een nieuwe tangle is ontstaan. Nu nog een naam! Gelukkig hebben we een kleindochter, die prachtige nieuwe woorden kan maken. Dus ik heb het ontwerp aan haar voorgelegd en hier kwam ‘Chilla’ uit! Trots presenteer ik hierbij: Chilla.
Waar zet je de schaduw, welke Tangle zet je in de driehoek, teken je de driehoek wel of juist niet? Ongekende mogelijkheden! Probeer je het ook? Ik ben heel nieuwsgierig wat jij ervan maakt!

Post het op facebook of Instagram en tag me!

Zomer 2021, Frankrijk

Op de een of andere manier vind ik in Frankrijk de inspiratie om een nieuw ontwerp te maken, zo ook dit jaar. In dit land vind je, vooral in de steden, prachtig gevormde hekken, die veelal op bovenverdiepingen als balustrade voor een balkon dienen. Elk jaar opnieuw zie ik hierin een prachtig patroon, die roept om een nieuwe ontwerp. Dit jaar waren we onder andere in Limoges, de tangle die hieruit komt is hier dan ook naar vernoemd.

Ik heb ervoor gekozen om deze als ‘basispatroon’ te introduceren, er is alle ruimte en mogelijkheden om de tangle naar eigen keuze in te vullen, af te maken of juist zo te laten. Hieronder de stappen en een foto met enkele mogelijkheden. Jij kunt er vast nog meer bedenken.

Op mijn Instagram account (irenelammerse_czt) vind je een opname, die dit patroon uitlegt, naast andere (gratis) workshops. Ik nodig je uit om Limoges te tekenen. Als je me tagt op Facebook of Instagram ontvang je altijd een reactie, verras me maar!

Heel veel plezier, hier is Limoges